Pivnice Radosavljević

NEGOTIN, PIVNICE, ROGLJEVO

PROMO VIDEO

Rogljevačke pivnice su jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u istočnoj Srbiji i nalaze se u opštini Negotin. Od centra grada su udaljene samo 18 kilometara, a od sela Rogljeva svega pet stotina metara.

Rogljevačke pivnice se nalaze u netaknutom prirodnom ambijentu, na padinama reke Timok, u nadaleko poznatom vinogradarskom rejonu. Nije tajna da su upravo na tom području Rimljani i Stari Sloveni vekovima ranije gajili najkvalitetniju vinovu lozu. 
Rogljevačke pivnice su po predanju veoma stare, ali se za vreme njihove intenzivne izgradnje određuje 19. vek. Naselje podruma vina u Rogljevu je tada imalo oko 400 objekata, kamenih kuća ili pivnica. Danas je na ovom području sačuvano samo stotinu pedeset podruma, od kojih su mnogi u ruševnom stanju ali se kao svedoci vremena svrstavaju u jedinstvene etnološke i kulturološke komplekse od izuzetnog značaja. 
U posednjoj deceniji 20. veka na Rogljevačkim pivnicama je obnovljeno desetak starih podruma, a u neposrednom okruženju su podignuti novi zasadi vinove loze. Trend revitalizacije pivnica je nastavljen i u godinama novog milenijuma, pa sve više otključanih i obnovljenih podruma vina, govori da se očuvanju tradicije vinarstva i vinogradarstva u Krajini okreće sve veći broj ljudi. Nove plantaže savremenijih sorti grožđa najavljuju vreme proizvodnje kvalitetnih vina napravljenih po tradicionalnoj tehnologiji, koja se prenosi s kolena na koleno. 
Na Rogljevačkim pivnicama se i danas gaje autohtone sorte grožđa, što najbolje govori o doslednosti i posvećenosti ljudi ovoga kraja vinogradarstvu i proizvodnji vina. 

‘Vino je sunčeva svetlost, zarobljena u vodi’.

Konaci

Od dvadesetak pivnica u sastavu Seoskog turističkog domaćinstva Radosavljević, tri su opremljene kao konaci. U potpunosti i po potrebnim standardima uređene su za smeštaj gostiju. Tri funkcionalne pivnice imaju trideset ležajeva. 
Osim smeštajnih mogućnosti i noćenja u zdravom prirodnom ambijentu, za turiste je obezbeđena i ishrana tokom boravka na Rogljevačkim pivnicama.

LJUBINA PIVNICA 

Rezervišite smeštaj pozivom na broj: 
+381 64 9 629 056

Kliknite na sliku da je uvećate / LJUBINA PIVNICA 

LJUBINA BRVNARA 

Rezervišite smeštaj pozivom na broj: 
+381 64 9 629 056

Kliknite na sliku da je uvećate / LJUBINA BRVNARA

DEDINA PIVNICA

Rezervišite smeštaj pozivom na broj: 
+381 64 9 629 056

Konobe

Osim smeštajnih mogućnosti i noćenja u zdravom prirodnom ambijentu, za turiste je obezbeđena i ishrana tokom boravka na Rogljevačkim pivnicama. U sklopu već navedenih konaka, funkcionišu konobe, manja sa 30 i velika sa 150 mesta, pogodne za svečane i ručkove većeg broja posetilaca istovremeno. Na meniju su raznovrsni specijaliteti domaće seoske kuhinje.

DEDINA PIVNICA

Vinarije

Tri pivnice Seoskog turističkog domaćinstva Radosavljević su u potpunosti adaptirane u vinarije. Prva vinarija služi za proizvodnju i čuvanje vina. Druga vinarija je namenjena proizvodnji i čuvanju rakije. Arhivna vinarija je treća u nizu. U njoj se čuvaju stara, flaširana i voskirana vina, a najmlađe vino u Arhivnoj vinariji Domaćinstva Radosavljević staro je 7 godina.

Muzeji

Na Rogljevačkim pivnicama, Domaćinstvo Radosavljević, omogućiće turistima uživanje u razgledanju pravih muzeja: dva zatvorenog tipa u adapriranim pivnicama i trećeg pod vedrim nebom – na otvorenom. 
U prvom Muzeju nalaze se istorijski tragovi nekoliko civilizacija, počev od bronzanog doba, Rima, Vizantije, do modernijeg doba. U Muzeju su izloženi brojni eksponati, oruđe i oružje, koje su Radosavljevići s godinama sakupljali, kupovali, otkupljivali iz okruženja za potrebe rogljevačkog Muzeja, a među njima ima i predmeta koje su sami pronašli tragajući za istorijskim korenima ovog mesta na koje su se njihovi preci doselili pre skoro 4 veka. 
Posebno atraktivan i veoma zanimljiv je drugi Muzej Radosavljevića, prirodnjački, u kome su izložene kosti mamuta i lobanja preistorijskog govečeta. 
Posetioci Rogljevačkih pivnica i turisti posebno uživaju u ponudi trećeg Muzeja na otvorenom. Ovaj prostor pod vedrim nebom je u potpunosti opremljen posudama i opremom za dopremu, preradu i čuvanje vina, tako da je ovde moguće prisustvovati jednoj savršeno organizovanoj prezentaciji tzv. rogljevačke berbe grožđa, uz mnogo narodnih i tradicionalnih običaja koji je prate.

O nama

Sledeći viziju svojih predaka koji su se u Krajini nastanili još u 17. veku, u vreme velike seobe Srba, porodica Radosavljević već nekoliko decenija posvećeno i predano, na prostoru Rogljevačkih pivnica, razvija svoju vinsku i turističku priču u koju su utkali istoriju i tradiciju.

Prva pivnica Radosavljevića, sagrađena u 17. veku, predstavlja okosnicu razvoja uglednog i poznatog Seoskog turističkog domaćinstva Radosavljević, smeštenog u srcu krajinskog vinogorja na osunčanim padinama Timoka. Ovo domaćinstvo ima dvadesetak pivnica koliko ih je u međuvremenu otkupilo, stavljajući ih u funkciju razvoja seoskog turizma. Neke od njih su adaptirane u konake sa konobama, neke u vinarije i dve u muzeje zatvorenog tipa. 

Domaćinstvo Radosavljević uz funkcionalne smeštajne kapacitete koje ima u ponudi, za goste i posetioce organizuje obilaske svih znamenitosti na području pivnica. Pre svega objekata u svom sastavu, muzeje i vinarije, gde je moguća degustacija najkvalitetnijih pića spravljenih po tradicionalnoj tehnologiji. 

Vina i rakije iz podruma Radosavljević se redovno iznose na bogatu etno trpezu tokom svečanih i poslovnih ručkova u konobama ovog domaćinstva. 

‘Bez obzira gde ideš, bez obzira na vreme, uvek nosi svoje sunce sa sobom’.

https://www.facebook.com/pivnice.radosavljevic/

Mob: +381 64 9 629 056

Email: office @ pivniceradosavljevic.com

This is a contact page with some basic contact information and a contact form.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s